latinica  ћирилица
20/09/2020 |  08:47 | Аутор: СРНА

Данас сунчано и мало топлије

Републику Српску и Федерацију БиХ данас очекује сунчаније и мало топлије вријеме.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Вјетар ће бити углавном слаб и промјењив, током дана на сјеверу и сјевероистоку до умјерен источни, на југу западни. Биће угодно топло уз малу дненву облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха од 24 до 29, у планинама од 18 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава мало до умјерено облачно и сунчано вријеме, а магле и ниских облака има по котлинама и уз ријечне токове.

Веома свјеже јутрос је било у вишим предјелима, на Сокоцу су у 8.00 часова измјерена само четири степена, у Калиновику пет, на Палама, у Котор Варошу и Рогатици шест степени.

Температура ваздуха у осталим мјестима: Кнежево, Гацко и Рибник седам, Градишка, Хан Пијесак, Бихаћ, Мањача, Сански Мост и Шипово осам, Бањалука, Приједор, Прњавор, Мркоњић Град, Бугојно, Тузла, Шамац, Ливно, Челинац, Лакташи, Нови Град и Србац девет степени.

На Чемерну, у Добоју, на Бјелашници, у Братунцу, Сребреници и Рудом јутрос је у 8.00 часова измјерено 10 степени, у Источном Сарајеву, Бијељини, Сарајеву, Зворнику, Угљевику и Вишеграду 11, у Градачцу и на Мраковици 12, у Билећи и Широком Бријегу 14, у Требињу 17, у Мостару 19, док је у Неуму измјерен 21 степен Целзијусов. /