latinica  ћирилица
18/09/2020 |  13:24 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Радојичић: У обнову школа уложено 7,5 милиона КМ (ФОТО)

Више од 7,5 милиона КМ уложено је у обнову школа на подручју Бањалуке у посљедње четири године, а реконструкције бројних школа настављају се и у овој години, изјавио је градоначелник Игор Радојичић.
Радојичић: 7,5 милиона КМ уложено у обнову школа (фото:gradbanjaluka) -
Радојичић: 7,5 милиона КМ уложено у обнову школа (фото:gradbanjaluka)

Током данашњег обиласка ОШ "Бранко Ћопић" у Борику, у чију обнову се улаже 720.000 КМ, Радојичић је, заједно са министарком за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренком Голић, најавио да, ових дана, слиједи и велика реконструкција ОШ "Змај Јова Јовановић" на Кочићевом вијенцу.

Како је речено, ове двије школе су ове године ушле у пројекат енергетске ефикасности, који спроводи Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске. Министарка Голић је навела да су за обнову ОШ "Бранко Ћопић" обезбијеђена бесповратна грант средства.

Са друге стране, за обнову ОШ "Змај Јова Јовановић" обезбијеђено је око милион КМ. Ове године, за енергетско опремање објеката на подручју Бањалуке издвојено је 3,7 милиона КМ – рекла је Голић и најавила да ће ускоро почети енергетска обнова два вртића у Бањалуци – "Невен" и "Наша дјеца", те објеката Економске школе, Економског и Стоматолошког факултета.

Директорица ОШ "Бранко Ћопић" Бранислава Пејашиновић, казала је да ће обнова објекта школе бити од великог значаја све ђаке, наставнике и родитеље, јер ће, на тај начин, једна од најбројнијих бањалучких школа добити много боље услове за рад, а допринијеће и љепшем изгледу овог дијела града.

Енергетску обнову школа, надлежно Министарство за просторно уређење и екологију изводи у сарадњи за Фондом за заштитом животне средине и енерегетску ефикасност Републике Српске.

Директор Фонда Срђан Тодоровић, рекао је да, уз "утопљавање" школа, заједно са Градом и ресорним министартвом спроводе бројне пројкте и у другим областима као што је управљање отпадом.