latinica  ћирилица
18/09/2020 |  08:10 ⇒ 09:45 | Аутор: dnevni avaz

Њемачка: Придржавали се физичке дистанце па изгубили 37:0

Интересантна прича стиже из њемачке 11. лиге. Рипдорф и Холденштед имали су заказану утакмицу, а прије тога појавила се информација да су чланови Холденштеда били у контакту с особом позитивном на вирус корона.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

У Рипдорфу су учинили све како би заштитили своје играче. Тражили су прво одлагање меча што им није дозвољено. Затим су размишљали да не изађу на терен, али у том случају би се суочили с казном од 200 евра.

Изабрали су опцију коју су сматрали једином могућом. Водећи се правилима игре на терен су изашли са седам играча што је најмањи број потребан да би меч био одигран. И то су биле резерве јер су у клубу жељели да од ризика сачувају стандардне првотимце.

Један играч Рипдорфа изашао је на центар и убацио лопту у игру, а затим су се сви његови саиграчи склонили ка аут линијама. Све вријеме су се кретали по терену не улазећи у контакте и строго поштујући правило о држању најмање два метра дистанце у односу на противничке играче.

А они их нису поштедили и побиједили су са 37:0.

Из Рипдорфа кажу да их ривали можда не разумију, али да они једноставно не желе ризиковати било шта јер у моменту одигравања меча није прошло 14 дана од када су играчи Холденштеда били у контакту са зараженом особом. У Холденштеду, с друге стране, вјерују да није постојао ниједан разлог да овај меч не буде одигран.