latinica  ћирилица
17/09/2020 |  21:54 | Аутор: СРНА

Ћурић: Биће постављени стационарни радари

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да ће у том граду бити постављена два стационарна радара за контролу брзине кретања возила, док ће у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Српске бити реализован заједнички пројекат безбједног преласка преко улице код Основне школе "Вук Караџић".
Мирко Ћурић - Фото: СРНА
Мирко ЋурићФото: СРНА

Ћурић је најавио да ће град и Агенција заједнички реализовати и провјеру неопходности постављања "лежећих полицајаца" на ширем градском подручју, објављено је на званичном сајту града Требиња.

- Имамо велики број захтјева за постављањем успоривача саобраћаја. Са стручним људима из Агенције ћемо обићи све локације и видјети гдје је то неопходно јер више од 80 одсто возача поштује саобраћајне прописе - рекао је Ћурић након састанка градског Савјета за безбједност, којем је присуствовао и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Радослав Крунић поводом Европске седмице мобилности.

Крунић је истакао да је ово први у низу састанака који организује ова агенција и то захваљујући кабинету предсједнице Српске Жељке Цвијановић.

- Циљ нам је да кроз едукативне радионице дођемо од оних најмлађих који похађају вртић до ђака. Морамо да подигнемо свијест грађана да у саобраћају треба да се понашамо на начин да не угрозимо ни туђи, ни свој живот - навео је Крунић.

Он је додас да је у 2019. години на путевима у Српској у саобраћајним незгодама погинуло 118 лица, наводећи да досадашњи показатељи говоре да ће у овој години тај број бити мањи.

У Требињу ће сутра бити организовано постављање симулатора превртања, косе равни и дјечијег полигона испред Културног центра, чему ће присуствовати и министар саобраћаја и веза Српске Ђорђе Поповић.