latinica  ћирилица
17/09/2020 |  20:40 ⇒ 20:51 | Аутор: СРНА

Радојичић-Кавазовић: Добри односи Града и Исламске заједнице (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић сагласили су се током данашњег разговора у Меџлису Исламске заједнице у Бањалуци да су веома добри односи Града и Исламске заједнице, саопштено је из Градске управе.
Радојичић и Кавазовић (Фото: Град Бањалука) -
Радојичић и Кавазовић (Фото: Град Бањалука)

Кавазовић је током посјете Муфтијству бањалучком поводом сутрашње свечане инаугурације муфтије бањалучког Нусрет ефендије Абдибеговића изразио задовољство што је имао прилику да се сретне и разговара са Радојичићем о питањима важним за Исламску заједницу.

- Сложили смо се да су односи у Бањалуци, када је у питању Град и Исламска заједница, врло добри и у узлазној путањи. Обновили смо скоро све џамије у овом граду, остало је још да се обнови Арнаудија. Немамо никаквих спорних питања и надамо се да ће тако и да остане - нагласио је Кавазовић.

Он се у име Исламске заједнице захвалио Радојичићу на разумијевању и свему што је до сада урађено.

- За Исламску заједницу, Бањалука је важан центар и надам се да ће односи и даље да се унапређују - рекао је Кавазовић.

Радојичић је истакао да градска власт има веома добру сарадњу са Бањалучким муфтијством и Исламском заједницом.

- Најважније је да сви народи овдје добро живе, да све три вјерске заједнице имају нормалне услове за развој и рад. Ево заједно са Републиком Турском и Муфтијством бањалучким у поступку смо обнове Сахат куле. Надам се да ћемо у тај посао ући веома брзо, јер то је дио историјског блага града Бањалуке - навео је Радојичић.

Он је додао да Град подржава и рад Мерхамета у Бањалуци, те да се сарађује и на другим питањима важним за рад Муфтијства и Исламске заједнице.