X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
17/09/2020 |  07:58 ⇒ 12:46 | Извор: СРНА

Магла на подручју Приједора

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по сувим коловозима, а магле има на подручју Приједора, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни пи-си-ар, ЕЛИСА или ЕЦЛИА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година не морају имати урађен један од ових тестова да би ушла у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања пи-си-ар или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

На граничном прелазу Метаљка /Чајниче-Пљевља/ могућ је улазак у Црну Гору од 7.00 до 19.00 часова.

Србија је отворила граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

БиХ грађани могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Карановац-Црна Ријека /кањон Тијесно/ измијењен је режим одвијања саобраћаја од понедјељка до суботе од 7.00 до 17.00 часова, уз повремене обуставе у трајању максимално 10 минута. Послије 17.00 саобраћај се одвија нормално.

На дионици магистралног пута Љубиње-Требиње саобраћај се због радова одвија успорено, па је неопходна опрезнија и спорија вожња, те поштовање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац у мјесту Врбања саобраћај се одвија једном траком наизмјенично сваким даном од 7.00 до 17.00 часова.

До 30. септембра биће измјена у одвијању саобраћаја због изградње кружне раскрснице на магистралном путу који се спаја са улицом Бродског батаљона у Броду.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па радним данима у интервалу од 7.00 до 17.00 часова буде повремених обустава саобраћаја од максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен /Прозор-Јабланица/. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду /Р-448/, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Санација тунела Црнаја /Коњиц-Јабланица/ још није почела, тако да се том дионицом и даље саобраћа несметано.