latinica  ћирилица
16/09/2020 |  19:02 ⇒ 17/09/2020 | 10:43 | Аутор: СРНА

Милановић: Важан наставак дијалога представника сва три конститутивна народа (ФОТО/ВИДЕО)

За остварење стабилне и функционалне БиХ важан је наставак дијалога представника сва три народа у БиХ, чему је Хрватска, као пријатељска и сусједна земља, спремна да допринесе, саопштено је из кабинета предсједника Хрватске Зорана Милановића након његовог данашњег састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.
Састанак Додика и Милановића - Фото: СРНА
Састанак Додика и МилановићаФото: СРНА

- Предсједник Хрватске Зоран Милановић састао се данас с Милорадом Додиком, чланом Предсједништва БиХ из Републике Српске који је у Загреб дошао на позив предсједника Милановића - наводи се у саопштењу.

Из кабинета предсједника Хрватске додају да је на састанку разговарано о ситуацији у БиХ и "њеним евро-атлантским перспективама, затим о проблемима у спровођењу Дејтонског споразума, те о положају и правима сва три конститутивна народа - Хрвата, Срба и Бошњака".

У саопштењу се истиче да је интерес Хрватске стабилна и функционална БиХ, као и "осигурање једнаких права Хрвата у БиХ, као равноправног и конститутивног народа".

Милорад Додик, Зоран Милановић (фото:Уред предсједника)

- Због тога Хрватска не може остати пасивна и неће подржати иницијативе у смјеру једностране ревизије Дејтонског споразума које би угрозиле мир и стабилност у БиХ и југоисточној Европи - наводи се у саопштењу.