latinica  ћирилица
16/09/2020 |  16:10 | Аутор: СРНА

СРНА стоји иза сваке емитоване вијести

Новинска агенција Републике Српске - СРНА стоји иза сваке вијести коју емитује у сервису, па тако и иза вијести коју је објавила са парастоса српским борцима на плато Меокрње на Влашићу који је служен у суботу 12. септембра.
СРНА - Фото: РТРС
СРНАФото: РТРС

СРНА ће и даље наставити да правовремено и истинито информише јавност о свим дешавањима у Републици Српској, БиХ, региону и свијету.

Наш дописник из Котор Вароша, као и учесници овог догађаја потврдили су информације објављене у вијести о парастосу на платоу Меокрње на Влашићу за 21 српског борца које су убили припадници муслиманских снага у протеклом рату, а чије одржавање је покушало да спријечи стотињак Бошњака.

Фотографије са мјеста догађаја, које су објављене у фото-сервису СРНЕ, говоре више од ријечи, а политичка "препуцавања" појединаца и медија која немају везе са текстом који је објављен у сервису Срне нису предмет нашег интересовања, већ тачност информације коју смо објавили.

Истинитост извјештаја СРНЕ о парастосу на платоу Мекрње потврдио је јуче и један од учесника Данијел Ђурић који је изјавио Срни да је све вријеме група Бошњака са огрнутим заставама Турске, Исламске заједнице, БиХ и ратним заставама такозване Армије БиХ са љиљанима провоцирала и покушавала да спријечи обиљежавање годишњице страдања српских бораца које су убили припадници муслиманских снага у протеклом рату.

Предсједник општинске Борачке организације у Котор Вароши Миладин Савановић, ипак, тврди да су, како каже, лажне и тенденциозне информације да је стотињак Бошњака покушало да спријечи одржавање парастоса.

СРНА је два дана покушавала да добије изјаву од предсједника Борачке организације Котор Варош, али безуспјешно.

У суботу, 12. септембра служен је парастос за 21 српског борца на платоу Меокрње на Влашићу које су убили припадници муслиманских снага у протеклом рату, који је покушало да спријечи група од око стотињак Бошњака.

До већих инцидента није дошло због прибраности учесника окупљања и припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који нису насјели на провокацију Бошњака.

Ово мјесто на платоу Влашића припада Републици Српској и ту се већ другу годину служи парастос за 21 српског борца који су страдали у муслиманским офанзивама на ову коту 1992. и 1994. године.