latinica  ћирилица
16/09/2020 |  15:49 | Аутор: СРНА

Лучић: Зауставити тиранију и неправду над српским народом

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић најоштрије је осудио данашња хапшења Срба на Сокоцу, која су извршили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, те поручио да се једном за свагда мора стати на пут тиранији и неправди која се у континуитету врши над српским народом, саопштено је из Скупштине града.
Мирослав Лучић - Фото: СРНА
Мирослав ЛучићФото: СРНА

- Припадници Сипе данас су, ко зна који пут, по налогу Тужилаштва БиХ хапсили наше комшије, саборце, пријатеље, сараднике, изазивајући страх и панику међу породицама ухапшених и становништвом општине Соколац. Спреман сам да лично, али и као предсједник Скупштине града Источно Сарајево, пружим сваку врсту помоћи породицама - рекао је Лучић.

Он је затражио од предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и Владе Српске да предузму све неопходне мјере како би помогли ухапшеним лицима и њиховим породицама.

- Морамо показати да Момчило Пајић, Алекса Гордић, Милан Тупајић, Драган Обрадовић, Миладин Гашевић, Јадранко Шука, Жељко Гашевић, Момир и Бранислав Кезуновић нису сами. Морамо једном за свагда стати на пут тиранији и неправди која се у континуитету врши над српским народом - поручио је Лучић.

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ данас су, поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске на Сокоцу и у Сарајеву слободе лишили девет лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело злочин против човјечности, саопштено је из Сипе.