latinica  ћирилица
16/09/2020 |  09:06 ⇒ 09:34 | Аутор: РТРС

Звезда на Кипру има "меч лопту" љета

Фудбалери Црвене звезде данас од 17 часова играју утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона против првака Кипра Омоније.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић повео је 20 фудбалера, а на списку путника су Милан Борјан, Зоран Поповић, Марко Гобељић, Милан Гајић, Милан Родић, Радован Панков, Немања Милуновић, Милош Дегенек, Секу Саного, Нјегош Петровић, Вељко Николић, Мирко Иванић, Душан Јованчић, Гелор Канга, Александар Катаи, Срђан Спиридоновић, Жељко Гаврић, Ел Фарду Бен, Алекса Вукановић и Дијего Фалћинели. На списку очекивано нема Томанеа јер се Звезда договорила са Самсунспором, као и Ричмонда Боаћија, који због повреде није отпутовао с екипом.

Ове сезоне у трећем колу квалификација игра се само једна утакмица, а уколико не буде побједника у регуларном дијелу играће се продужеци, а ако и тада меч не буде ријешен приступиће се извођењу једанаестераца.

Бољи из овог дуела у плеј-офу за Лигу шампиона састаје се са грчким Олимпијакосом, док ће поражени наставити европски пут у квалификацијама за Лигу Европе.

Звезда је по кладионицама, али и општем мишљењу фаворит у овом мечу.

Поред овог меча, вечерас су на програму још четири утакмице 3. кола квалификација за Лигу шампиона, а од 19 часова играју Макаби Тел Авив - Динамо Брест, Карабаг – Молде, Ференцварош - Динамо Загреб док се од 20.30 састају Митланд - Јанг Бојс.