latinica  ћирилица
15/09/2020 |  08:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђурић: Бијела кућа више није резервисана само за Албанце

Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да је Србија у Вашингтону послије много година обновила односе са САД на највишем ниво.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Он је истакао и да потписани споразум и најављени долазак Америчке коропрације за развој (ДФЦ) отвара перспективу за озбиљне инвестиције.

Ђурић је у интервјуу за Курир ТВ рекао и да је приштинска делегација каснила на потписивање споразума око 20 минута због, како је рекао, неслагања у њиховом тиму.

- Незванично смо сазнали да је један од чланова владајуће коалиције сматрао да је споразум катастрофалан за њих пошто гази све што су најављивали, да ће добити признање независности, одбијање мини шенгена... Шта се онда дешавало и какви су телефонски позиви ишли из Вашингтона ка Приштини, могу да само спекулишем - рекао је Ђурић.

Додао је да је српска делегација у Вашингтону добила пријем на највишем нивоу, док албанска делегација није имала састанак с предсједником Доналдом Трампом, што је, каже, раније било незамисливо.

- До сада је за њих била резервисана Бијела кућа, а Срби су били лоши момци с којима се преговарало на даљину преко посредника. Сада је наша страна имала прилику да отвори врата Бијеле куће и обнови дијалог са САД - казао је Ђурић.