latinica  ћирилица
14/09/2020 |  19:33 ⇒ 19:38 | Аутор: СРНА

Објављен конкурс "Љубав писана ћирилицом" (ФОТО)

Град Добој и локално Српско просвјетно културно друштво "Просвјета" објавили су јавни позив на конкурс "Љубав писана ћирилицом", који је отворен до 25. септембра, најављено је из кабинета градоначелника Добоја.
Ћирилица - Фото: илустрација
ЋирилицаФото: илустрација

Кандидати требају да по сопственом избору одаберу једну од љубавних пјесама објављених на српском језику, те да је ручно уз кориштење ћириличног писма препишу на бијели папир без видљивих линија формата А4, употребом црног мастила или хемијске оловке црне боје.

Чланови четворочлане комисије ће се у вредновању радова ослањати на правила писања која су дефинисана у Правопису српског језика, те вредновати уједначеност слова и размака између слова и ријечи, као и прегледност текста и цјелокупни естетски утисак који текст оставља на читаоца.

Према конкурсним условима, изнад наслова пјесме у десном углу треба написати име аутора одабране пјесме. У зависности од дужине пјесме, могу се употријебити и два папира наведеног формата, а на полеђини папира пишу се подаци сачинитеља рукописног текста и то име и презиме, занимање и мјесто становања.

Избор од 50 најљепших љубавних пјесама исписаних ћириличним рукописом биће објављен у антологији "Љубав писана ћирилицом", која ће бити објављен у електронском и штампаном издању.

Српско просвјетно културно друштво "Просвјета" из Добоја ће ауторима три најљепша рукописна текста уручити диплому и по штампани примјерак антологије "Љубав писана ћирилицом".

Радови се шаљу на адресу Српска православна црквена општина Добој, Улица Крњинских српских бригада бб, 74.000 Добој, са назнаком – за конкурс "Љубав писана ћирилицом", наводи се у саопштењу.