latinica  ћирилица
14/09/2020 |  18:31 | Аутор: СРНА

Путин: Русија ће обезбиједити Бјелорусији кредит од 1,5 милијарди долара

Русија намјерава да Бјелорусији обезбиједи државни кредит од 1,5 милијарди долара, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Александр Вильф) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Александр Вильф)

Након састанка са бјелоруским предсједником Александром Лукашенком у Сочију, Путин је истакао да је договорено да ће Русија у овом тешком тренутку обезбиједити Бјелорусији државни кредит у износу од 1,5 милијарде долара.

- Ми ћемо то испунити. Сада, колико је познато, наши министри финансија раде на овоме на професионалном нивоу - прецизирао је Путин.

Он је подсјетио да је руски премијер Михаил Мишустин раније одржао успјешне преговоре у Минску о свим областима сарадње двије земље, укључујући и финансијску.

Путин је нагласио да очекује да ће се информације о кредиту одразити на финансијском тржишту, преноси Спутњик.

- Нисам случајно поменуо кредит који Русија планира да обезбиједи Бјелорусији у најскорије вријеме. Надам се да ће се то одразити и на финансијском тржишту - рекао је руски предсједник.

Путин је оцијенио да је приједлог о реформи Устава, који је изнио предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко, логичан, благовремен и адекватан.

Он је изразио увјерење да ће, с обзиром на Лукашенково искуство у политичком раду, посао на реформи Устава бити организован на највишем нивоу, преноси руска новинска агенција ТАСС.