latinica  ћирилица
14/09/2020 |  17:52 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Мехмедагић и званично осумњичен: Мораће вратити нелегално стечени новац?

Истрага о директору Обавјештајно-безбједносне агенције Осману Мехмедагићу је отворена у Тужилаштву БиХ, пише портал Патриа.
Осман Мехмедагић (фото:Vijesti.ba/RAS Srbija) -
Осман Мехмедагић (фото:Vijesti.ba/RAS Srbija)

Како сазнаје портал Патриа од истражних органа, ријеч је о више тачака злоупотребе за коју је основану сумњу утврдило Тужилаштво БиХ.

- Дуго се о свему писало и причало у јавности, а сада је јасно - Осман Мехмедагић и званично је осумњичен - наводи се у тексту овог портала.

Патриа сазнаје да Тужилаштво Мехмедагића сумњичи да је кривотворећи диплому и обављајући незаконито функције у ОБА БиХ, за које је потребна висока стручна спрема, прибавио више стотина хиљада КМ користи за себе.

- Потврди ли се основана сумња Тужилаштва и на Суду БиХ, Мехмедагић ће сав незаконито стечени новац и имовину морати вратити држави - истиче се у тексту.

Али, Тужилаштво не сумњичи Мехмедагића само за незаконито стечен новац, већ и за незаконито проглашење дипломе тајним документом, што је су супротно одредбама Закона о тајним подацима БиХ, наводи се у тексту.

Тужилаштво ће, према сазнањима портала Патриа, у наредном периоду испитати имовину коју је Осман Мехмедагић стекао у посљедњих неколико година, незаконито обнашајући функцију директора ОБА.

Извор: nap.ba