latinica  ћирилица
14/09/2020 |  12:56 ⇒ 12:56 | Аутор: Б92

Ђоковић се огласио: Доми, Саша, хвала вам (ФОТО)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, честитао је Доминику Тиму и Александру Звереву на великој борби у финалу УС Опена.

Српски тенисер огласио се на званичном Инстаграм налогу на којем је послао поруку млађим колегама.

- Ово је све што треба да знате о спорту. Поштовање, уважавање и другарство. Без обзира на ривалство између ових момака и велику борбу коју су водили јуче, они су опет показали велико срце и инсипирисали су многе тенисере. Хвала вам обојици, Доми и Саша, што стојите чврсто за вриједности за које се залажете и што увијек гледате оно што је најважније, а то су љубав и поштовање један за другога - написао је Ђоковић.

- Честитам вам обојици на вашим достигунућима и на фанстастичном мечу који сте дали тениском свијету - додао је он.

Доминик Тима побиједио је у великом финалу УС Опена послије преокрета и пет сетова Сашу Зверева, чиме је дошао до прве Гренд слем титуле.

Ђоковић је на Отвореном првенству САД стао у осмини финала у којој је дисквалификован јер је ненамјерно погодио лоптицом у врат линијског судију.

      View this post on Instagram

This is what sport is all about. Respect, appreciation and friendship. Regardless of the rivalry these two guys have and the amazing battle they had yesterday, they still showed big heart and inspired many tennis players. Thank you both Domi and Sasha for standing strong for your character values and seeing always what matters the most - love and respect for each other. Congratulations to both of you for the great achievement and fantastic match you gave to the tennis world. @domithiem @alexzverev123

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 14, 2020 at 3:09am PDT