latinica  ћирилица
14/09/2020 |  12:47 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Интервју за Н1 открио; Станивуковић ипак намјерава да гради споменик за три супротстављена војника (ВИДЕО)

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и кандидат за градоначелника Бањалуке, Драшко Станивуковић ипак намјерава да гради споменик за три супротстављена војника, а не како је покушао да се исправи за три српска војника из три претходна рата.
Драшко Станивуковић (Фото: Н1) -
Драшко Станивуковић (Фото: Н1)

Наиме, Станивуковић је за ТВ Алфу 25. децембра 2019. године рекао: Ја, напримјер, као градоначелник Бањалуке имам жељу да направим парк мира гдје би централна статуа била три различита војника. Да кажемо, људи то је иза нас.

У Народној скупштини Српске је, ипак говорио да када је ријеч о споменику, да је мислио на споменик три војника - војника из 1914. године, 1941. године и војника из Одбрамбено отаџбинског рата.

- А вама нека буде на част што ви видите неке друге војнике - навео је Станивуковић.

Међутим, појавио се снимак из гостовања на Н1 4. априла 2019. године када је јасно рекао какав споменик намјерава да гради.

- С друге стране, посветио бих један парк, који би се звао "парк мира", као симбол три различита народа која су некада била у том сукоба и који пружају руку једни другима - рекао је тада Сртанивуковић.

Већ имам визију и већ насликавам обрисе једне такве идеје, навео је он.

Подсјећамо, изјава Станивуковића да би као градоначелник Бањалуке подигао "парк мира" са статуама три различита војника, као симболом помирења изазвала је оштре осуде у Српској.