latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:57 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

Бањалука: Вртић "Колибри" отвара врата за још 170 малишана

Нови дио вртића "Колибри" у бањалучком насељу Лазарево ускоро ће отворити своја врата, у оквиру великог плана да се до краја године обезбиједи укупно нових 650 мјеста у предшколским установама.
Вртић "Колибри" (фото: banjaluka.rs.ba) -
Вртић "Колибри" (фото: banjaluka.rs.ba)

- Радови су ушли у завршну фазу и ових дана почело је опремање, како би овај предшколски објекат био спреман за пријем око 170 малишана - казали су у Одјељењу за комуналне послове.

Ова друга фаза изградње вртића "Колибри", вриједности милион КМ, заузимаће површину од 1.150 квадратних метара.

Изградња се одвијала по фазама с обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији, у укупној вриједности од око 1,5 милиона КМ.

Објекат је у фебруару ове године стављен "под кров", а радови су коштали 550.000 КМ. Већ у априлу, упркос епидемиолошкој ситуацији, настављена је друга фаза која је подразумијевала грађевинско-занатске и инсталатерске радове, за шта је Бањалука издвојила милион КМ. За опремање, обезбијеђено је додатних 200.000 КМ.

Постојећи вртић, његов јужни дио – са два тракта по четири јединице – изграђен је 2013. године.

До јесени би требало да буде завршен и нови вртић на Петрићевцу, који је предвиђен за смјештај до 150 дјеце. Такође, интензивно се ради на доградњи најстаријег градског вртића – "Јежеве кућице", те припреми новог вртића у Куљанима у којем ће бити обезбијеђен смјештај за око 90 малишана.

Такође, током године кроз пројекат Енергетске ефикасности биће "утопљени" вртићи "Невен" и "Наша дјеца".