latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:17 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Бањалука: Затечено 100 гостију у угоститељском објекту након фајронта

Припадници Полицијске управе Бањалука затекли су у угоститељском објекту, које је радило посије радног времена, стотињак лица, чиме је прекршена одлука Републичког штаба за ванредне ситуације.
Полиција Републике Српске, илустрација - Фото: РТРС
Полиција Републике Српске, илустрацијаФото: РТРС

Полицајци су у суботу, 12. септембра, приликом обављања редовних послова и задатака, уочили да угоститељски објекат власништво лица чији су иницијали Т.С. из Бањалуке ради послије радног времена, те том приликом у истом затекли око сто лица, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

О наведеном је обавијештена комунална полиција, која је предузела мјере и радње из своје надлежности, као и Републичка управа за инспекцијске послове.

О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, те да се извјештај о почињеном кривичном дјелу достави у редовној процедури.

Службеници Полицијске станице Лакташи заједно са здравственим и тржишним инспекторима на подручју општине Лакташи јуче су извршили рацију у три угоститељска објекта, у циљу контроле поштовања прописаних мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, као и евидентирања и санкционисања починилаца кривичних дјела и прекршаја.

У два угоститељска објекта утврђене су неправилности у погледу прекршене одредбе Закона о заштити становништва од заразних болести, упутства Института за јавно здравство Српске и закључка Републичког штаба за ванредне ситуације.

У складу са тим, слиједи изрицање санкција од надлежних органа.