latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:15 ⇒ 11:18 | Аутор: СРНА

Рајилић: Бошњаци још живе у ратним деведесетим годинама

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић оцијенила је као крајње неприхватљив покушај стотињак Бошњака да на платоу Влашића спријече обиљежавање страдања 21 убијеног српског борца, и истакла да то само показује да Бошњаци изгледа и даље живе у ратном времену деведесетих година прошлог вијека.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Неприхватљив је било какав покушај обиљежавања страдања Срба на Влашићу и ношење ратних застава такозване Армије БиХ. Бошњаци траже прилику и повод када ће поново направити немире на овим просторима који би много коштао оба народа, али они тога изгледа нису свјесни - рекла је Рајилићева Срни.

Рајилићева је рекла да треба омогућити свуда да се достојанствено обиљежава страдање српских бораца у протеклом рату, као што Бошаци обиљежавају страдање својих бораца.

- Двадесетпет година након рата треба да је мир на овим просторима, да се људи слободно крећу и обиљежавају страдање својих најмилијих и да се то памти како се страдања не би понављала - закључила је Рајилићева.

У суботу, 12. септембра, стотињак Бошњака са ратним заставама такозване Армије БиХ покушало је да спријечи парастос на платоу Меокрње на Влашићу за 21 српског борца које су убили припадници муслиманских снага у протеклом рату.

До већих инцидента није дошло због прибраности учесника окупљања и припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који нису насјели на провокацију Бошњака јер су донијели ратне заставе на мјесто великог страдања српских бораца, јавио је дописник Срне.