latinica  ћирилица
14/09/2020 |  10:59 | Аутор: СРНА

Лазић: Бошњаци увриједили српске жртве рата

Предсједник Републичичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сматра увредом српских жртава рата покушај Бошњака да на платоу Влашића спријече одавање поште убијеном 21 борцу Војске Републике Српске и наглашава да би власти Српске требале да се позабаве оваквим инцидентима.
Вељко Лазић - Фото: СРНА
Вељко ЛазићФото: СРНА

- Српски борци су најзаслужнији за одбрану Републике Српске и нико нема право да спречава да страдалим војницима буде одата пошта, а поготово Бошњаци, јер су их убили припадници муслиманских снага у протеклом рату - рекао је Лазић Срни.

Према његовим ријечима, власти Републике Српске требале би да се позабаве оваквим инцидентима, који подижу националне тензије, те да за вријеме обиљежавања страдања Срба ограниче кретање Бошњака на овим мјестима.

Лазић је поручио и да Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила никада неће одустати од намјере да се на подручју Федерације БиХ /ФБиХ/ обиљеже сва мјеста страдања српског народа.

- Недопустиво је да се у ФБиХ породицама погинулих бораца Војске Републике Српске не дозвољава да поставе спомен-плоче на мјестима страдања, док се у Републици Српској никада није спречавало да Бошњаци и Хрвати обиљеже мјесто страдања својих бораца - истакао је Лазић.

Парастос на платоу Меокрње, на Влашићу, за 21 српског борца којег су убили припадници муслиманских снага у протеклом рату у суботу, 12. септембра, покушало је да спријечи стотињак Бошњака, који су стигли носећи ратне заставе такозване Армије БиХ.

До већих инцидента није дошло због прибраности учесника окупљања и припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који нису насјели на провокацију Бошњака јер су донијели ратне заставе на мјесто великог страдања српских бораца.