latinica  ћирилица
14/09/2020 |  09:03 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Захвалност Влади Српске за помоћ неразвијеним општинама

Начелник општине Ново Горажде Мила Петковић захвалила је Влади Републике Српске за 18.900 КМ помоћи овој локалној заједници која ће новац искористити за лакше превазилажење проблема насталих усљед епидемије вируса корона.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

- Сваки вид помоћи буџету општине Ново Горажде добро дође, посебно у ово вријеме када су приходи знатно смањени и општини и свим осталим привредним субјектима, што се директно рефлектује на живот грађана - рекла је Срни Петковићева.

Она је навела да ће средствима финансирати пројекат социоекономске подршке и оснаживања становништва.

Начелник општине Чајниче Горан Караџић рекао је да је ова општина једна од ријетких која није имала заражених грађана од вируса корона, тако да ће наставити са мјерама које су неопходне да не дође до вируса и средства добијена од Владе искористити за боље функционисање током епидемије.

- За нас је веома битна било која помоћ да се преброди криза, а с обзиром на то да су потребе социјалних категорија све веће та средства ћемо употријебити за категорије које се налазе у веома тешком стању - истакао је Караџић.

Он је напоменуо да је општина добила 23.300 КМ и захвалио Влади Републике Српске за помоћ.

- У наредном периоду обиљежићемо празник Мала Госпојина када очекујемо велики број вјерника са простора романијске регије, али уз поштовање мјере надам се да ће ова општина остати без заражених - навео је Караџић.

Влада Републике Српске у четвртак, 10. септембра, донијела је одлуку о исплати 750.000 КМ неразвијеним и изразито неразвијеним јединицима локалне самоуправе.