latinica  ћирилица
14/09/2020 |  08:31 ⇒ 08:42 | Аутор: Агенције

Трамп: Ако Бајден побиједи, мафија побјеђује

Амерички предсједник Доналд Трамп у недјељу је у Невади одржао скуп у затвореном простору упркос томе што су здравствени стручњаци против великих окупљања у затвореним просторима током пандемије вируса корона.
Доналд Трамп - Фото: The Wall Street Journal
Доналд ТрампФото: The Wall Street Journal

Трамп, републиканац, критизирао је свога демократског ривала, бившег потпредсједника Џоа Бајдена, рекавши да узима дроге и да је превише благ према криминалу.

- Бајден жели умирити домаће терористе, а мој план је ухапсити домаће терористе - рекао је Трумп одушевљеној гомили.

- Ако Бајден побиједи, мафија побјеђује - додао је Трамп.

Трамп је говорио окупљенима дуже од једног сата у фабрици чији је власник један од његових присталица. Агенција ДПА преноси да многи нису носили маске.

- Реците свом гувернеру да отвори државу - рекао је Трамп и додао да САД праве "посљедњи заокрет" у пандемији вируса корона.

Трамп је рекао да ће за 51 дан услиједити побједа у Невади и да ће бити освојене још четири године у Бијелој кући.

Митинг у производном погону у Хендерсону, у Невади, услиједио је у вријеме када се САД приближавају броју од 200.000 преминулих од вируса корона. Људи су сједили једни поред других, а многи нису носили маске.

Бајден је критиковао Трампа због одржавања кампањских скупова који доводе људе у ризик од заразе вирусом, који је убио више од 194.000 људи у САД-у.

Трамп је умањивао озбиљност вируса у раним стадијима те је алтернативно прихваћао и занемаривао савјете јавноздравствених стручњака, који су савјетовали ношење маски и одржавање социјалне дистанце како би се спријечило ширење вируса.