latinica  ћирилица
13/09/2020 |  13:57 ⇒ 14:22 | Аутор: Б92

Трејлер за СФ спектакл одушевио фанове (ВИДЕО)

"Дина" је један од највећих СФ романа икад написаних, а напокон је стигао и први трејлер за најновију адаптацију, која обожаватељима даје поглед на култни роман Френка Херберта из 1965. кроз очи редитеља Дениса Виљануеве.
Дина (фото: Warner Bros) -
Дина (фото: Warner Bros)

Глумачка постава препуна је звијезда, међу којима су Тимоти Шаламе, Ребека Фергусон, Оскар Ајзак, Стелан Скасгард, Зендеја, Џејсон Момоа, Још Бролин, Дејв Батиста и Хавијер Бардем.

Виљануеви, наравно, појам епског СФ-а није стран, с обзиром на то да је претходно режирао филмове као што су "Истребљивач 2049." и "Долазак". Трејлер је представљен прије неколико дана, а већ је прикупио скоро 20 милиона прегледа само на Јутјубу, уз одушевљене коментаре фанова.

Планирано је да "Дина" буде први од два филма темељена на Хербертовој оригиналној књизи. Очекује се да ће филм који стиже крајем године обухватати прву половину, док ће други филм (који још нема наслов или датум изласка) покривати ​​остатак романа.

Иначе, адаптација "Дине" Дејвида Линча из 1984. године, упркос скромној заради и подијељеним критикама, постала је култни филм.

"Дина" би у кина требало да стигне 18. децембра.