latinica  ћирилица
12/09/2020 |  19:04 ⇒ 22:45 | Аутор: РТРС

У Српцу и Модричи споразуми подршке СНСД-овим кандидатима (ВИДЕО)

У Модричи је потписан коалициони споразум СНСД-а, ДНС-а и СПС-а о заједничком наступу ових странака на наредним локалним изборима. Договорено је да странке подрже СНСД-овог кандидата Мару Милошевић. Споразум о подршци СНСД-овом кандидату потписан је и у Српцу. Досадашњег начелника општине Млађана Драгосављевића подржаће Уједињена Српска, Демос и НДП.
Потписан коалициони споразум - Фото: РТРС
Потписан коалициони споразумФото: РТРС

Мара Милошевић заједнички је кандидат СНСД-а, ДНС-а и СПС-а за начелника општине Модриче на изборима. Милошевићева је истакла да је побједа на локалном нивоу само први корак у сарадњи у реализацији постављених циљева коалиционих партнера.

- Убијеђена сам да је ово побједничка коалиција, која ће заједничким снагама и уз сарадњу са државним институцијама обезбиједити да Модрича буде развијенија и боља, омогућити долазак инвестиција, те отварање нових радних мјеста - каже она.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик каже да га радује што у Модричи види младе људе у свим партијама који су активни у политици.

- Драго ми је да су грађани Модриче то препознали код Милошевићеве у чију побједу сам сигуран. Учинићемо све да та побједа буде без икаквих калкулација - наводи Додик.

Споразум о подршци СНСД-овом кандидату потписан је и у Српцу. Досадашњег начелника општине Млађана Драгосављевића подржаће Уједињена Српска, Демос и НДП.

- Имамо капацитет да оставримо убједљиво побједу у трци за начелника, а оствареним резултатима створиће се услови за формирање стабилне скупштинске већине, што је основни предуслов да наставимо градити Србац - каже Драгосављевић.

Додик очекује да ће кандидати ове странке за начелнике и градоначелнике однијети подбједу у 80 одсто локалних заједница, а да ће СНСД са својим коалиционим партнерима у 85 до 90 одсто средина имати скупштинске већине.

- Чињеница је да је досадашњи начелник веома успјешно обављао дужност у Српцу. Очекујемо да ће ова коалиција побиједити и говото да нема дилеме око тога, али је неопходно провести овај изборни процес који ће показати побједу начелника - каже Додик.

Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске каже да је поносан што је ова странка дио коалиције.

- Надам се да ћемо се убудуће више бавити новим пројектима, а мање скупштинским већинама - каже Стевандић.

Договорено је да се скупштинска већина гради између ових политичких партија како би се Србац учинио стабилном политичком средином.