latinica  ћирилица
12/09/2020 |  16:45 ⇒ 19:13 | Аутор: СРНА

Србац: Кандидата СНСД-а подржале Уједињена Српска, НДП и ДЕМОС

Лидер СНСД-а Милорад Додик очекује да ће кандидати ове странке на начелнике и градоначелнике однијети подбједу у 80 одсто локалних заједница, а да ће СНСД са својим коалционим партнерима у 85 до 90 одсто средина имати скупштинске већине.
Србас-СНСД - Фото: РТРС
Србас-СНСДФото: РТРС

Након данашњег потписивања коалиционог споразума о подршци СНСД-овом кандидату на начелника Српца Млађану Драгосављавићу, Додик је навео да је са Уједињеном Српском, ДЕМОС-ом и НДП-ом договорено да се гради скупштинска већина управо између ових политичких партија како би се Србац учинио стабилном политичком средином, усмјереном ка сарадњи са владиним институцијама о сви питањима која се тичу укупног развоја.

- Чињеница је да је досадашњи начелник веома успјешно обављао дужност у Српцу. Очекујемо да ће ова коалиција побиједити и говото да нема дилеме око тога, али је неопходно провести овај изборни процес који ће показати побиједу начелника - рекао је Додик.

Додик је истакао како вјерује да ће укупан капацитет ове коалиције у Скупштини бити више од 70 одсто.

- То говори да ће она бити стабилна и дуговјечна и на корист људи који овдје живе. Само средине које имају стабилну унутрашњу структуру могу да рачунају на развојне пројекте и на успјех - поручио је Додик.

Према његовим ријечима, све ове странке имају свој политички субјективитет и идентитет, али заједно раде на ономе што је потребно грађанима.

- Овдје у Српцу, као и у многим општинама широм Српске, гдје су окосница на локалном нивоу партије које чине власт на републичком нивоу, готово да немамо противника и имаћемо велику побједу - рекао је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника Млађан Драгосављевић истакао је да ће данас потписани коалициони споразум донијети побједу на предстјећим изборима.

- Имамо капацитет да оставримо убједљиво побједу у трци за начелника, али и да ће се оствареним резултатима створити услови за формирање стабилне скупштинске већине, што је основни предуслов да наставимо градити Србац - додао је Драгосављевић.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић очекује да Србац у наредном периоду неће имати турбуланције у скупштинској већини као што је то раније био случај.

- Надам се да ћемо се убудуће више бавити новим пројетима, а мање скупштинским већинама. Поносам сам што је Уједињена Српска дио ове коалиције - рекао је Стевандић.

Представник Општинског одбора НДП-а Горан Ћосић истакао је да је ова партија подржала Драгосављевића за начелника Српца, процјењујући да је он у овом тренутку најозбиљнији кандидат за ту функцију.

- Овај споразум оставља нашој партији могућност да својим радом и приједлозима утиче на то да Србац крене већим корацима напријед - поручио је Ћосић.