latinica  ћирилица
12/09/2020 |  12:58 ⇒ 18:11 | Аутор: СРНА

Додик: Недолично да човјек који скрива диплому буде на челу ОБА (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да је недолично да на челу Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ буде човјек који скрива диплому, те да у вези са њим постоји много спекулација, што треба да се изведе на чистац.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Коментаришући то што је у Тужилаштву БиХ формиран предмет на основу кривичне пријаве против директора ОБА-е БиХ Османа Мехмедагића, Додик је рекао да не зна по чему се ради, да је доста конфузије било у вези диплома, начина организације рада, злоупотреба које се односе на прислушкивање, али да завређује пажњу.

Он је додао да ту постоји много спекулација и да је једини начин да се то изведе на чистац.

- Мислим да је недолично да на челу те агенције стоји један такав човјек који скрива диплому. У Закону пише да то мора бити лице које има ВСС, а он то није доказао. Поставља се питање, ако није имао, како је могао да буде четири године и каква је ово земља у којој може тако да буде - рекао је Додик у Модричи.

У Тужилаштву БиХ формиран је предмет на основу кривичне пријаве против директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића коју је доставила група запослених у тој агенцији, потврђено је за РТРС у том тужилаштву.

- Тужилаштво БиХ је примило пријаву. Формиран је предмет који је дат у рад поступајућем тужиоцу. У току су провјере навода из пријаве - наводи се у одговору из Тужилаштва БиХ.

Мехмедагића оптужују за стварање параобавјештајног центра у корист СДА, а у пријави се детаљно описује присна веза Мехмедагића и предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца.

Неки од навода из пријаве су изазивање националне и вјерске мржње, неовлаштено прислушкивање, све у сврху дискредитације политичких противника СДА, преноси РТРС.