latinica  ћирилица
12/09/2020 |  07:53 | Аутор: РТС

Јокић погађао тројке, Денвер преокренуо -16 за шести меч

Кошаркаши Денвера савладали су екипу Л.А. Клиперса са 111:105 у петом мечу полуфинала Западне конференције НБА лиге.
Никола Јокић (фото:nuggets/Twitter screenshot) -
Никола Јокић (фото:nuggets/Twitter screenshot)

Никола Јокић поново је предводио Нагетсе до важне победе, овога пута са 22 поена и 14 скокова, а његова екипа сада заостаје 3:2 у серији која се игра до четири побједе. Клиперси ће нову "меч лопту" за пролаз у своје прво финале Запада имати већ у недјељу.

Нагетси су још једном доказали и показали да су екипа која не планира да се преда, те да ће ривал морати добрано да се помучи како би их избацио.

Клиперси су водили са 3:1 у серији, контролисали резултат у петом мечу, имали предност од 12 поена на полувремену, и великих 16 поена током треће четвртине, али су ипак поклекли под налетом "покојника".

Тим из града Анђела био је даелко бољи ривал у прве три, али је побејдника одлучила посљедња четвртина, коју је Денвер добио резултатом 38:25!

Још једном су сјајне партије пружали српски центар Никола Јокић и канадски бек Џамал Мари, који су преузимали одговорност кад је то требало и погађали изузетно битне шутеве.

Сомборски геније на паркету провео 40 минута, постигавши 22 поена. Јокић је на то додао и 14 скокова и пет асистенција.

Џамал Мари је меч завршио са 26 поена, осам скокова и седам асистенција.

Битну улогу у побједи имао је и до сада непримјетни ветеран Пол Милсап, који је у трећој дионици, колико-толико држао Денвер у животу и резултатском прикључку. Милсап је сусрет завршио са 17 поена.

Најефикаснији у редовима Клиперса били су суперстарови Кавај Ленард и Пол Џорџ са 36, однсоно 26 поена, док је Маркус Морис додао 12 погодака.

Денвер је дакле дошао до друге побједе над Клиперсима и у наредном, недељном окршају јуриће изједначење и обезбјеђивање нове седме утакмице.

Тим из Колорада је у првој рунди био тек 12. екипа у историји НБА лиге која је надокнадила заостатак од 3:1, а изабраници Мајка Мелоуна покушаће и против Клиперса да направе чудо.

Меч број шест на програму је у недјељу од 19.00 часова, када ће Клиперси тражити побејду којом би изборили пласман у своје прво конференцијско финале.