latinica  ћирилица
08/09/2020 |  15:55 ⇒ 19:01 | Аутор: СРНА

Како ће изгледати будући клиничко-болнички центар у Требињу?

У Требињу је данас презентовано идејно рјешење будућег клиничко-болничког центра у овом граду за који ће Влада Републике Српске издвојити 30 милиона КМ.
Требиње - идејно рјешење будућег клиничко-болничког центра - Фото: СРНА
Требиње - идејно рјешење будућег клиничко-болничког центраФото: СРНА

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић оцијенио је да ће овај објекат много значити не само за Требиње, него и за цијелу регију, будући да је постојећа зграда Болнице изграђена прије 65 година.

- Битно је да ћемо радити клинички центар који ће имати и некомерцијелни дио за становништво Требиња и цијеле Херцеговине, али смо планирали да урадимо и један комерцијални дио, јер сматрамо да би велики број туриста који долазе у Требиње користио и неке услуге које су комерцијалне, које се наплаћују - рекао је Ћурић новинарима прије презентације.

Ћурић је рекао да ће у 2021. години Влада Српске издвојити 30 милиона КМ за изградњу клиничко-болничког центра, додавши да су процјене да ће то бити довољно.

- Сматрамо да је итекако важно да се набави квалитетна опрема јер једноставно у свијету су дешавања таква да људи хоће да што прије ријеше оно што су замислили, а једино тако можемо бити конкурентни - рекао је Ћурић и додао да се Град Требиње обавезао да ће израдити пројектну документацију.

Начелник градског Одјељења за просторно уређење Ведран Фуртула, који је презентовао идејно рјешење будућег клиничко-болничког центра, рекао је новинарима да ће тај здравствени центар имати површину више од 20.000 метара квадратних корисног простора.

- Ту су људи из струке који ће нам помоћи да дефинишемо један детаљан пројектни задатак са свим оним основним и комерцијалним садржајима будуће болнице која ће имати: основни садржај, као што је постојећа болница, некомерцијални, комерцијални и универзитетски дио као спољно истурено одјељење Медицинског факултета у Фочи - навео је Фуртула.

Он је додао да је локација будућег клиничко-болничког центра на подручју које се зове Ново Требиње, непосредно близу западне обилазнице која је у изградњи.