latinica  ћирилица
15/08/2020 |  08:40 ⇒ 08:41 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја, осим на дионицама гдје се изводе радови

Саобараћај се одвија несметано на већини путних праваца у Републици Српској и ФБиХ, осим на дионицама на којима се изводе радови гдје се вози успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Радови су актуелни на ауто-путу Бањалука-Градишка, на магистралним путним правцима Љубиње-Требиње, дионица Љубиње до скретања за Равно, Клашнице- Горња Вијака и Горња Вијака-Дервента гдје је у току санација мостова, кроз насеље Тишина код Шамца, Брчко-Бијељина због изградњекружног тока "Илићка", на подручју Бањалуке, Власенице, Приједор, Брода, Котор Вароша, путном правцу Дрињача-Милићи-Власеница и од Модриче према Добоју.

Када је ријеч о регионалним путним правцима, радови се изводе на дионицама Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, у рејону Старог Угљевика, те у Прибоју, те Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се, такође, ради на више локација, а ријеч је о путним правцима Тузла-Орашје, односно у Шпионици, гдје је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини, затим у близини петље Шићки Брод, као и у насељу Дреник. На овим локацијама се саобраћа једном траком.

Због асфалтирања сутра ће од 3.00 до поднева бити обустављен саобраћај на магистралном путу Кисељак-Бусовача, на дионици Јеховац-Брестовско. За вријеме обуставе возила ће саобраћати алтернативним правцима Кисељак-Високо-Каоник /ауто-пут/ и Кисељак-Високо-Какањ-Каоник /регионални пут/.

Обуставе саобраћаја су у тунелима Винац /Доњи Вакуф-Јајце/ и Јасен /Прозор-Јабланица/, а у функцији су алтернативни правци.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/ и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су санације мостова и на путним правцима Тарчин-Коњиц /код мјеста Зукићи/, Олово-Семизовац /два моста преко Љубине/, као и на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћа се успорено.

Успорено се због радова саобраћа и на путевима Јабланица-Мостар у мјесту Врапчићи, Ливно-Каменско, Подновље-Модрича, Груде-Посушје и Кисељак-Бусовача.