latinica  ћирилица
14/08/2020 |  11:32 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Нови дом за седмочлану породицу Станковић (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је у Трнову седмочланој породици Станковић уручио кључеве куће која је купљена средствима из буџетске резерве премијера.
Вишковић уручио кључеве седмочланој породици Станковић - Фото: РТРС
Вишковић уручио кључеве седмочланој породици СтанковићФото: РТРС

На овај начин ријешен је смјештај породице са петоро дјеце која су се прошле године у Трново вратила из Србије.

- Сви знамо шта значи ријешено стамбено питање јер се ради о најосновнијем животном питању - рекао је Вишковић.

Подсјећајући да ово није први случај стамбеног збрињавања који је рјешаван средствима кабинета премијера Српске, Вишковић је најавио да ће и у будућности, гдје год се укаже оваква потреба, помагати.

- Посебно ми је драго што се ради о породици са петоро мале дјеце која су основци и похађају Основну школу "Свети Сава" у Трнову - истакао је Вишковић.

Према његовим ријечима, чињеница да је у Трнову у 2018. години било двоје првачића, а ове године их је 10, показује да ова локална заједница заједно са институцијама Републике Српске ради значајан посао на обезбјеђивању услова за останак својих становника.

- Не морају сви да иду у велике центре и тамо траже егзистенцију - закључио је Вишковић, који је прецизирао да је за куповину куће за смјештај породице Станковић из буџетске резерве премијера издвојено 25.000 КМ.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић констатовао је да је стамбено збрињавање породице са петоро дјеце школског узраста велики дан за ову локалну заједницу, која се бори да повећа наталитет и број ученика у школи.

Гаговић је навео да је премијер Српске приликом једне раније посјете Трнову обећао да школа и дом здравља у овој општини неће бити угашени и да је то обећање испунио.

Вишковић уручио кључеве седмочланој породици Станковић

Начелник Трнова позвао је све породице које у другим мјестима немају адекватан смјештај да дођу у ову локалну заједницу која је у могућности да општинске станове уступи на бесплатно кориштење, а скорим отварањем одређених производних погона, биће у могућности и да обезбиједи радна мјеста.

Александар Станковић захвалио је на ријешеном стамбеном питању, истичући да је овим ријешено основно животно питање његове породице.

Он је навео да је након рата радио у Трнову и живио као подстанар, али да је због немогућности да ријеши основна егзистенцијална питања отишао са породицом у Србију, гдје су провели пет година, али да се у договору са Гаговићем прошле године вратио у ову општину.

У сарадњи са локалном заједницом, за Александра је раније обезбијеђен и посао.

Након уручења кључева породици Станковић, Вишковић је присуствовао свечаном отварању фискултурне сале у Основној школи "Свети Сава" у Трнову.

Фото: РТРС