latinica  ћирилица
12/08/2020 |  19:11 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Градоначелник Приједора на скенеру Скупштине града (ВИДЕО)

Приједора у 2019. години оцјењивали су одборници у Скупштини града. Док је скупштинска већина окупљена око ДНС-а усвојила Извјештај о раду градоначелника, СНСД је категорично рекао "не" раду Миленка Ђаковића. Разлог је кажу, то што је Приједор постао град започетих, а незавршених пројеката, што највише осјете грађани.
Миленко Ђаковић - Фото: РТРС
Миленко ЂаковићФото: РТРС

Са 17 гласова за, подржан је Извјештај о раду градоначелника и Градске управе у 2019. години.

- Лично сматрам да сам задовољан свим урађеним на пољу инфраструктуре, на пољу развоја културе, умјетности, спорта, са школством, са здравством, са многим елементима социјалних питања и свему ономе чему је град учествовао - истакао је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.

И док је Ђаковић задовољан својим радом, у протеклој години, у Одборничком клуб СНСД-а сматрају, да градоначелник није добро радио свој посао, истичући да је занемарена привреда и да многи обећани пројекти нису завршени.

- Нису завршени пројекти које смо морали завршити у 2019. години. То је дворана на Уријама, канализација у Туковима, канализација у Гомјеници. Заштита града од поплава, имамо дворану у Омарској, хладњачу у Омарској која је давних дана требала бити завршена, аеродромска писта која је урађена горе је тотално неусловна - рекао је Далибор Павловић, шеф Одборничког клуба СНСД-а Приједор.

Ранко Колар, одборник СНСД-а Приједор, такође критикује започете пројекте.

- Велика прича око Калцедоније и око колектора за 1.500 до 2.000 радника, фактички од тога нема ништа. Значи привредни живот у граду Приједору је буквално стао - тврди Колар.

Замјерке на рад градоначелника изнио је и одборник ДФ-а.

- Транспарентност утрошка буџетских средстава, транспарентност утрошка донаторских средстава које су дошле и за поплаве и за многе друге пројекте чији је укупан збир нешто преко 21 милион марака, нисмо добили у току прошле године - поручио је Мирсад Дуратовић, одборник ДФ-а Приједор.

Са друге стране, у одборничком Клубу ДНС-а сматрају да је градоначелник имао тежак мандат који су пратиле поплаве, епидемија и нестабилна скупштинска већина.

- Све је то утицало на много отежавајући рад градоначелника и мислим да се у свему томе он издигао изнад свих тих тешкоћа - истакао је Горан Предојевић, шеф Клуба одборника ДНС-а Приједор.

Бурна расправа водила се о буџету јер су, како кажу, одборници СНСД-а спроведене јавне набавке и потписани уговори, а средстава нису резервисана јер их није било. То је, тврде, проузроковало буџетски дефицит.