latinica  ћирилица
11/08/2020 |  19:27 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Петровац: Обрачун због пројекта спалионице медицинског отпада (ВИДЕО)

У Босанском Петровцу политички обрачун. СНСД-ов одборник Душан Дошен тврди да га је на паузи јучерашњег скупштинског засједања физички напао начелник Дејан Прошић. Разлог је кажу, пројекат спалионице медицинског и животињског отпада, који неће бити реализован. Док Прошић тврди да физичког напада није било, Дошен, који је све пријавио полицији, каже, све су снимиле надзорне камере.
Петровац - Фото: РТРС
ПетровацФото: РТРС

Почетком године Општинско вијеће дало је сагласност на Писмо намјере са предузећем из Лукавца о изградњи спалионице медицинског и животињског отпада у близини Петровца.

На јучерашњем засједању Скупштине одборници су зауставили даљи развој овог пројекта јер, како кажу, неће дозволити нарушавање здравља становништва. Ова тачка дневног реда, била је разлог сукоба, каже СНСД-ов Душан Дошен.

- Ја сам стајао испред општине са тројицом колега, и разговарали смо о томе које су посљедице тог пројекта ако га прихватимо. У једном моменту наишао је начелник и у некаквом брзом ходу, готово у трку поред мене је прошао и ударио ме десном руком у предјелу лијевог уха - наводи Дошен.

Док Дошен тврди да се, због ударца, борио да остане на ногама, Дејан Прошић каже да физичког напада није било.

- Одборник је сачекивао грађане, ширио дезинформације о мени, ја сам му пришао и вербално га упозорио и уперио прст према њему - појашњава Прошић.

Љекари су Дошену установили лаке тјелесне повреде, који је након тога случај пријавио полицији.

- Полиција је уручила прекршајни налог четрдесетдеветогодишњаку за прекршај по закону о јавном реду и миру УСК, а то је физички напад на друго лице - рекао је Але Шиљдедић, портпарол МУП-а УСК.

Ова прича епилог добија на суду, каже Дошен, који тврди да ће као одборник дати све од себе како би се у општини Босански Петровац развијао туризам, а не депоније које могу угрозити здравље људи.