latinica  ћирилица
08/08/2020 |  12:59 ⇒ 13:43 | Аутор: СРНА

Литургијом и ломљењем славског колача обиљежена слава Зворника (ФОТО)

Светом литургијом у Цркви Свете Петке Трнове на Ђурђев граду и ломљењем славског колача обиљежена је крсна слава Зворника - Света Петка Трнова - заштитиница града.
Зворник - Обиљежавање крсне славе општине - Фото: СРНА
Зворник - Обиљежавање крсне славе општинеФото: СРНА

Храмовну славу прославила је и Црква.

Градоначелник Зоран Стевановић рекао је новинарима да овај празник обиљежавају у условима које диктира вирус корона, те да због тога неће бити литије кроз град нити традиционалног ломљења славског колача на платоу љетне позорнице испред Народне библиотеке.

- Суграђанима честитам крсну славу Свету Петку Трнову, да нам и она, као наша заштитница, помогне да што прије превазиђемо ову ситуацију у којој се наше здравље тренутно налази - рекао је Стевановић.

Зворник - Обиљежавање крсне славе општине (Фото: СРНА)

Говорећи о развоју Зворнику између двије славе, Стевановић је рекао да овај град иде напријед, да су ти кораци некада мањи, али да увијек иде напријед.

- Свједоци смо да озбиљне инвестиције поново крећу, да ћемо ових дана предати на употребу реконструисани мост Краља Александра Првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Зворник и Мали Зворник, почела је доградња и реконструкција Опште болнице, чија инвестиција износи око 29 милиона КМ, као и други пројекти - истакао је Стевановић.

Он је додао да се наставља реконструкција улица и да се гради се паркинг-простор, те је поручио да ће Град подржати сваког првредника који редовно и додатно инвестира у проширење капацитета, отрвара нова и чува постојећа радна мјеста.

Светој литургији, коју је служио је протојереј ставрофор Видоје Лукић са свештенством, осим Стевановић присуствовао је и његов замјеник Бојан Ивановић.