latinica  ћирилица
08/08/2020 |  08:41 ⇒ 11:50 | Аутор: РТС

Димитров први пут о борби са вирусом корона, којом се заразио на Адрија туру

Бугарски тенисер Григор Димитров први пут је јавно причао о својој борби са вирусом, корона којим се заразио на Адрија туру, серији турнира које је организовао Новак Ђоковић.
Димитров допутовао у Београд (фото:Srđan Stevanović) - Фото: B92
Димитров допутовао у Београд (фото:Srđan Stevanović)Фото: B92

Димитров је послеиј наступа у Београду учествовао и на турниру Адрија тура у Задру, са којег се повукао због болести.

Вратио се у Монте Карло гдје је тестиран, послије чега је обавијестио јавност да болује од ковида 19.

То је покренуло ланчану реакцију, па је прво читава турнеја отказана, а тестовима поврђено да су заражени и Новак Ђоковић и његова супруга Јелена, Горан Иванишевић, Борна Ћорић, Виктор Троицки...

Оптужен је чак и да је крио симптоме током турнира и да је многе људе, како учеснике, тако и навијаче, изложио ризику.

- Замислите људе у ситуацији у којој су имали контакт са мном. Дијете или породица која не може да приушти ништа себи. Шта да радите? Не могу да имам ту врсту одговорности, да ми виси над главом до краја живота - искрено је почео Димитров.

Тренутно 19. играч на АТП ранг-листи открио је и зашто је на друштвеним мрежама, непосредно прије финала турнира у Задру, објелоданио да је заражен.

- Морао сам да обавијестим људе како би одмах могли да предузме све превентивне мјере. Искрено, да сазнам да сам проузроковао нешто овако, вејроватно бих одређеној особи сам помогао. Да, ми смо професионални спортисти који се такмиче на највишем нивоу, али смо као и сви остали - рекао је Димитров.

Момак из Хаскова је неколико пута објашњавао како се борио са вирусом, да је изгубио чуло мириса и укуса, али је сада први пут причао о одговорности коју има као неко на кога се млади угледају.

- Имао сам само неколико лоших дана, био сам истрошен. Морао сам да смањим интензитет тренинга, али то је процес - подсјетио се лечења и наставио: Ако бих могао да дам добар опис шта је у питању, отворен сам за то. Немам шта да кријем, одувијек сам био отворена и искрена особа. Оно што видите јесте оно што добијете од мене. Једна од најбољих ствари које сам научио јесте да, у оваквим моментима, готово да тражите људе који вас одржавају у животу. Људе на које увек можете да се ослоните.

За крај, потврдио је да се доста тога промијенило у његовом животу откад је побеијдио ковид 19.

- У ствари, захвалан сам на том времену током којег сам био сам. Није било лако, нико не воли да три недјеље буде сам, зар не? Одувијек сам био захвална особа, али у посљедње вријеме сам још захвалнији што имам шансу да изађем напоље и уживам у једноставности - закључио је Димитров.