latinica  ћирилица
06/08/2020 |  18:12 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

Српски тенкисти и војни возачи отпутовали на Међународне војне игре (ФОТО)

Тенкисти Војске Србије и војни возачи отпутовали су данас у Руску Федерацију, гдје ће учествовати на "Међународним војним играма 2020" у дисциплинама "Тенковски биатлон" и "Војни рели".
Тенкисти и војни возачи отпутовали на Међународне војне игре (фото: mod.gov.rs) -
Тенкисти и војни возачи отпутовали на Међународне војне игре (фото: mod.gov.rs)

Српски тенкисти и возачи отпутовали су са батајничког аеродрома "Пуковник-пилот Миленко Павловић", а испратио их је командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, саопштило је Министарство одбране Србије.

Такмичење у дисциплини "Тенковски биатлон" биће одржано на полигону "Алабино" код Москве, од 23. августа до 5. септембра, а на њему ће учествовати 24 припадника Војске Србије.

У дисциплини "Војни рели", која се одржава од 23. до 30. августа, на крајњем истоку Руске Федерације, у Републици Тува, учествовати тринаесточлана српска екипа.

Ово ће бити седмо учешће припадника Војске Србије у најатрактивнијој дисциплини Међународних војних игара "Тенковском биатлону", на којој су најбоље резултате остварили 2015. године када су заузели треће мјесто.

Војни возачи по други пут учествују на такмичењу "Војни рели", а у свом првом учешћу освојили су треће мјесто.

Екипа Војске Србије учествоваће и на такмичењу "Снајперска граница", које се у оквиру Међународних војних игара одржава у Бјелорусији од 23. августа до 5. септембра.