X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
05/08/2020 |  12:57 ⇒ 19:36 | Извор: СРНА

СНСД и СП остају у коалицији (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да су СНСД и СП у коалициониој сарадњи више од 20 година, те да ће тако и остати.
Додик - Ђокић - Фото: РТРС
Додик - ЂокићФото: РТРС

Након данашњег састанка руководства СНСД-а и делегације СП-а у Бањалуци, Додик је нагласио да између ове двије партије нема проблема и отворених питања.

- Однос СНСД и СП остаје стабилан, са уважавањем наше коалиционе сарадње која је у неким тренуцима била одлучујућа за важна питања у Републици Српској. Не желимо да се одрекнемо квалитетних партнера и у том погледу смо само ојачали нашу сарадњу - рекао је Додик.

Додик је навео да је током састанка било ријечи о начину на који двије странке гледају на одређена питања на републичком и нивоу БиХ, те о потреби да се усагласе одређене политике у вези са локалним изборима.

Основни дио састанка, истакао је Додик, односио се на то како се припремати за одговоре на питања у вези са посљедицама вируса корона, какве политике на економском и социјалном плану треба да се воде, те какве политике су могуће са обзиром на то да СП води ресор бораца и рада.

- Када је ријеч о нашим међусобним односима, ми смо данас потврдили раније потписан споразум на Мраковици. Он устаје у утврђеним односима, пропорцијама и политикама - поручио је Додик.

Он је подсјетио да је у оквиру коалиционе сарадње СП добила 12 одсто позиција на различитим нивоима, те да је на том пољу највећи број питања завршен и да остаје да се ријеше још нека појединачна мјеста.

Предсједник СП-а Петар Ђокић рекао је да је на састанку разматрано како да СНСД и СП обједињени у сарадњи, креирају најбоље политике који ће побољшати квалитет живота грађана Републике Српске.

- То се прије свега односи на економска и социјална питања, на то како да помогнемо грађанима и привредним друштвима да превазиђу посљедице пандемије вируса корона - навео је Ђокић.

Он је додао да су СНСД и СП у партнерству 24 године, те да је то партнерство угаони камен на којем су настајале и развијале се све политике Републике Српске од тада до данас.

- То вријеме је било обиљежено бројним успјесима, резултатима, али и огромним напорима које смо чинили да савладамо бројне препреке и можемо бити поносни на историју нашег односа - поручио је Ђокић.

Он је додао да је карактеристика политике ове двије странке то што су посвећени интересима грађана и Републике Српске.

- Усагласили смо да наставимо дјеловати на заштити идентитета Републике Српске дјеловањем кроз институције БиХ и на међународном плану, гдје желимо да се укупни односи граде на поштовању изворног Дејтонског мировног споразума - додао је Ђокић.

Састанку су присуствовали функционери СНСД-а Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Зоран Тегелтија, Лука Петровић, те функционери СП-а Слободан Протић, Далибор Стевић, Срђан Тодоровић и Живко Марјанац.