latinica  ћирилица
02/08/2020 |  12:22 ⇒ 18:32 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за ухапшене у акцији "Скрадин"

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је притвор Добривоју Дамјанићу /40/ из Бањалуке, Горани Средић /22/ из Приједора и Војиславу Макивићу /28/ из Рибника, ухапшенима у акцији "Скрадин" због сумње да се се бавили производњом и продајом дроге.
Акција "Скрадин": Привођење у Тужилаштво - Фото: СРНА
Акција "Скрадин": Привођење у ТужилаштвоФото: СРНА

У Окружном јавном тужилаштву Срни је речено да су осумњичени да су починили кривично дјело недозвољена производња и промета опојних дрога.

За Дамјанића се основано сумња да је починио и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Поступајући тужилац предложио је мјеру притвора због опасности од бјекства осумњичених, те постојања бојазни да би боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

О проједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак бањалучког Окружног суда.

Ова лица су у Бањалуци неовлаштено производила марихуану у импровизованој лабораторији, намијењену за даљу продају. Ради продаје држали су и дрогу "спид" и "екстази".

Првоосумњичени је недозвољено држао и већу количну ватреног оружја и муниције, као и око 8,5 килограма екслпозива велике разорне моћи.

У реализацији акције "Скрадин" учествовали су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет, Јединице Жандармерије, те полицијских управа Приједор и Бањалука, док је акција спроведена у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Хрватске.