latinica  ћирилица
02/08/2020 |  09:50 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Значајно мањи број саобраћајних незгода

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске је у јулу, од када се спроводи превентивна кампања "Вози опрезно, путуј безбједно", евидентирало значајно смањење броја саобраћајних незгода и страдалих у саобраћају у односу на исти период прошле, али и претпрошле године.
Контрола саобраћаја - Фото: РТРС
Контрола саобраћајаФото: РТРС

Током јуна евидентирано је 790 саобраћајних незгода, што је мање за 113 или 12,5 одсто него у истом мјесецу лани, односно мање је за 215 саобраћајних незгода него у јулу претпрошле године, саопштено је из МУП-а Српске.

У јулу ове године погинуло је седам лица, 11 мање него у истом мјесецу прошле године, када их је евидентирано 18, док је у јулу претпрошле године погинуло 15 лица.

Мањи је и број повријеђених, у јулу је тешке повреде задобило 40 лица, што је мање за 14 или 24,9 одсто него у јулу прошле године, док је у јулу претпрошле године тешко повријеђено 67 лица.

Из МУП-а подсјећају да је у августу прошле године године евидентирано 20 погинулих лица, а 25 их је било у истом мјесецу претпрошле године.

МУП истиче да су њихове бројне активности које су спроведене на подручју цијеле Републике Српске, као и евидентно одговорније понашање грађана, допринијели значајном побољшању безбједности у саобраћају, због чега захваљује грађанима.

Кампања "Вози опрезно - путуј безбједно" биће спровођена и током августа.