latinica  ћирилица
01/08/2020 |  21:55 ⇒ 21:58 | Аутор: РТС

Звезда успјешно започела одбрану титуле

Фудбалери Црвене звезде успјешно су започели одбрану титуле у Линглонг Суперлиги Србије, пошто су у првој утакмици нове сезоне савладали Нови Пазар са 3:0.
Катаи -
Катаи

Звезда је наставила гдје је стала у претходној сезони и одмах на старту показала највећим ривалима да, без обзира на европске аспирације, неће запостављати домаће првенство.

Изабраници Дејана Станковића, који су прије неколико недјеља освојили трећу узастопну титулу, већ у првих 13 минута су ријешили питање побједника.

На семафору је већ тада писало 2:0 и било је јасно да Нови Пазар неће моћи да избјегне пораз на повратку у елитно такмичење.

Након неколико минута почетног "опипавања снага", Звезда је дошла до предности преко Срђана Спиридоновића, којем је лаган погодак намјестио Александар Катаи.

Катаи је једним потезом показао какво је појачање и зашто га навијачи зову "магико".

Фантастично је везиста прошао по лијевој страни, гурнуо лопту кроз ноге чувару и онда проиграо дебитанта Спиридоновића, а њему није било тешко да погоди мрежу на свом првом званичном наступу у црвено-бијелом дресу.

Неколико тренутака касније Томане је оборен у казненом простору, а Мирко Иванић сигурно извео најстрожу казну. Иванић је прославио погодак тако што је показао на "четворку" на леђима, број који је вратио јер је Гејлор Канга узео "осмицу".

Нису се играчи српског шампиона ту зауставили, већ су наставили са нападима, али се до краја полувремена истакао и голман Пазара Марко Дробњак. Најбоље шансе пропуштали су Томане, Катаи и Иванић, па до одмора није било промјена резултата.

Много спорији ритам виђен је у наставку, Дробњак је спречавао Звезду да повећа предност, али ни он није могао ништа у 82. минуту. Фантастично је слободан ударац извео Милош Вулић и погодио горњи лијеви угао за коначних 3:0.

Партизан је на гостовању у Крушевцу савладао Напредак, резултатом 3:1.

Чукарички је са 3:0 савладао Инђију, а нишки Раднички био је бољи од Металца, док је Радник из Сурдулице савладао Вождовац на "крову" са 3:1.

Пролетер је био бољи од Рада (2:0), док је Мачва минималним