latinica  ћирилица
01/08/2020 |  14:49 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Мјештани Српске Вароши узнемирени након летка Адела Махмутагића (ФОТО)

Предсједник Мјесне заједнице Српска Варош у Брчком Стако Стакић изјавио је да су мјештани видно узнемирени након што су пронашли летак, чији је потписник Адел Махмутагић, који их позива на анкетирање о формирању нове мјесне заједнице у оквиру тог насеља под именом Стари град.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Летак обавјештава мјештане да ће бити анкетирани о томе да ли су за формирање нове мјесне заједнице Стари град на подручју данашњег мјеста Брчко, са њиховом адресом становања, уз напомену да ће током анкетирања бити промовисана и књига о БиХ и осталим народима.

Фото: СРНА

Стакић је навео да су неки од становника већ анкетирани, те је најавио да ће случај пријавити полицији, те сматра да је у позадини свега политичка провокација.

- Не може се ништа урадити мимо власти. Ја се бојим да овдје на дјелу није нешто друго, да се узнемире грађани и на тај начин потпомогне овом ровитом стању, јер знамо да привреда не ради, велики број људи остаје без посла - додао је Стакић.

Он је рекао новинарима да лице које је дијелило летке није члан Мјесне заједнице нити је њен становник, те да нема право да анкетира мјештане.

Долазак непознатог лица лица на капију и улазак у приватни посјед, према ријечима Стакића, има све елементе узнемиравања.

Он је навео да су становници Српске Вароши летак пронашли ове седмице у својим поштанским сандучићима.