latinica  ћирилица
01/08/2020 |  14:35 | Аутор: РТРС

Даун синдром центар Бањалука: Наставак ликовне радионице (ФОТО)

Даун синдром центар Бањалука наставио је са ликовним радионицама за особе са дауновим синдромом. Овај пут организоване су за особе са Дауновим синдромом који су савладали технику сликање алуминијском фолијом.
Даунов синдром - Фото: РТРС
Даунов синдромФото: РТРС

Овој техници учила их је Здравка Јелиh, архитекта која води ликовне радионице у овом центру.

Свој први рад су урадили за српског члана Предсједништва ВиХ Милорада Додика, а онда и за предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић, али и познатог српског глумца Драгана Бјелогрлића, којег ускоро очекују и да их посјети.  

Ови бањалучки сликари су први глумци особе са Дауновим синдромом који ускоро играју поново своју представу "Мали принц" и премијерно приказују прву виртиелну представу "Црвенкапица" која је настала током пандемије корона вирусом и у којој он лајн играју и глумци, особе са Даун синдромом из Норвешке, Аустрије , Србије...

Даунов синдром

Александра Спасојевиh, глумица, која је урадила режију и драматизацоју за обе представе није имала ни мало лак задатак, радити представу на даљину.

Даун синдром центар Бањалука наставља са рушењем предрасуда о овим особама и подиже свијест на виши ниво у односу на ове дивне људе који су показали да могу бити конобари, кухари, глумци, спортисти, музичари, ликовни умјетници, квиз такмичари и још пуно тога, ако им се само пружи шанса.