latinica  ћирилица
01/08/2020 |  13:19 | Аутор: СРНА

У акцији "Скрадин" одузета три возила

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/Републике Српске, у оквиру међународне акције кодног назива "Скрадин", одузели су три возила "рено лагуна", "бе-ем-ве" и "мерцедес", сазнаје Срна.
Акција "Скрадин": Привођење у Тужилаштво - Фото: СРНА
Акција "Скрадин": Привођење у ТужилаштвоФото: СРНА

Три лица, која су ухапшена у оквиру ове акције Д.Д, Г.С. и В.М, спроведена су данас у Окружно јавно тужилаштво Бањалука уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Добривоју Дамјанићу, Горани Средић и Војиславу Макивићу.

Према сазнањима Срне, Добривој Дамјанић је члан криминалне групе, безбједносно интересантно лице за Републику Српску, Хрватску и неколико европских земаља.

Постоји сумња да је у тим земљама продавао оружје и дрогу, а у Хрватској је више пута осуђиван због почињених кривичних дјела у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога, омогућавање трошења дрога, те недозовљено посједовање, израда и набављање оружја и екплозивних твари.

Они су лишени слободе јуче у оквиру међународне полицијске акције кодног назива "Скрадин" због сумње да је у претходном периоду лице Д.Д. набављало опојне дроге марихуану, спид и МДМА, коју је продавало на подручју Бањалука и шире, док је лице Г.С. учестовало у набавци, преношењу, скривању, производњи и продаји опојне дроге.

- Лице В.М. се сумњичи да је правило скривене -"штекове'"предвиђене за скривање опојних дрога за новчану накнаду. Лица се такође сумњиче да су у једној кући у Бањалуци посједовали лабораторију за узгој опојне дроге марихуане, коју су користили - истиче се у саопштењу из МУП-а.

Приликом претреса објеката и возила на три локације, које користе осумњичена лица пронађена је и привремено одузета опојна дрога и то: зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк, око 20 килограма, те одређене количине прашкастих бијелих материја које својим изгледом асоцирају на опојне дроге спид, МДМА и метаамфетамин.

Такође, пронађено је и одузето око 8,5 килограма експлозива, седам аутоматских пушака, четири пиштоља, 20 паковања тромблонских наставака, више комада муниције, опрема за лабораторију за узгој опојне дроге сканк /лампе, вентилатори, гнојиво/, три возила, 11 мобилних телефона, лаптоп и новац.

У реализацији акције "Скрадин" учествовали су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет, Јединице Жандармерије, те полицијских управа Приједор и Бањалука, док је акција спроведена у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Хрватске.