latinica  ћирилица
31/07/2020 |  22:33 ⇒ 22:34 | Аутор: СРНА

Џонсон одгодио ублажавање мјера

Британски премијер Борис Јохнсон одгодио је планирано ублажавање мјера у Енглеској након пораста броја заражених вирусом корона у страху од другог таласа заразе.

Само неколико часова након што је Велика Британија увела строже мјере у дијеловима сјеверне Енглеске, Џонсон је објавио да коцкарнице, куглане и клизалишта остају затворени, а прославе вјенчања отказане.

- Сада видимо свјетло упозорења на контролној плочи. Наша је процјена да бисмо сада требали притиснути кочницу како бисмо вирус задржали под контролом - рекао је Џонсон новинарима на онлајн конференцији из Даунинг стрита.

Џонсон је рекао да је вирус у замаху у Азији и Јужној Америци, док се континентална Европа бори да га задржи под контролом.

Британски научници више нису сигурни да је репродуктивни број вируса корона у Енглеској испод један, саопштено је данас из британске Владе, док истраживања показују да је први пут од марта зараза у порасту.

Нагли прекид ублажавања мјера, те увођење строжих ограничења за више од четири милиона људи до сада је највећи заокрет на британском изласку из карантина.

Други талас заразе вирусом корона до сада је "убио" више од 55.000 људи у Великој Британији.