latinica  ћирилица
30/07/2020 |  16:37 | Аутор: СРНА

Тузла: Хапшења због дроге

На подручју Лукавца, Живиница и Добој Истока ухапшено је више лица због сумње да су починила кривично дјело посједовање дроге, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

У Лукавцу је ухапшен мушкарац чији су иницијали А.К. /31/, код којег су, након претреса стана, помоћних просторија и аутомобила, пронађена три пластична паковања у којима су били спид и други предмети.

У овој општини ухапшен је и А.Х. /32/ из Бановића, који је након уочавања полиције одбацио веће паковање у којем се налазио спид и дијелови мобилног телефона.

Ово лице биће данас предато Кантоналном тужилаштву у Тузли на даље поступање због сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

У Живиницама су ухапшени Д.Ј. /26/ из Тузле и А.С. /18/ из Сарајева, код којих је пронађено веће и мање паковање дроге, те таблете и други предмети.

Ова лица ће уз извјештај бити предата у надлежност Тужилаштва.

Полиција је на парцели у власништву А.А у мјесту Мала Бријесница, у општини Добој Исток, пронашла двије стабљике канабиса сативе висине од 90 до 100 центиметара, а на парцели у власништву З.К. четири стабљике од 50 до 100 центиметара.

У Живиницама је ухапшен Т.М. /53/ из Тузле јер је извршеним провјерама установљено да је Кантонално тужилаштво у Тузли за њим расписало централну потјерницу, док је његово возило "форд", за које није имао документацију, привремено одузето.

О свему је обавијештен кантонални тужилац, а полиција наставља рад на документовању ових предмета.