latinica  ћирилица
29/07/2020 |  20:13 ⇒ 20:16 | Аутор: СРНА

Забрањене журке на сплавовима у Београду

У Београду су, ради спречавања ширења вируса корона, забрањене журке и све друге прославе на бродовима, чамцима и сплавовима, те свим врстама плутајућих објеката, одлучила је Лучка капетанија Београд након састанака, консултација и препорука здравствених радника.
Сплав у Београду (фото:011info.com) -
Сплав у Београду (фото:011info.com)

Под пријетњом кажњавања за прекршај у складу са Законом о пловидби у унутрашњим водама, сви су дужни да се придржавају свих мјера ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести ковид 19 и заштите од те болести, саопштено је из Лучке капетаније.

Дозвољена је пловидба чамцем при чему треба водити рачуна да буде обезбијеђена раздаљина између лица на чамцу од два метра.

Лучка капетанија је о новим мјерама обавијестила бродарства, капетане бродова, старјешине пловила, предузећа ријечног саобраћаја и водопривреде, надлежне органе и организације, привезишта за чамце и наутичке клубове, власнике чамаца, остале учеснике у пловидби, као и сва заинтересована лица у Србији.

Налаже се примјена свих мјера прописаних Законом о заштити становништва од заразних болести, Законом о здравственој заштити, Законом о јавном здрављу, као и других мјере које природа те болести налаже у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и свим препорукама Кризног штаба Србије.

- Сваки прекршај одредаба овог саопштења бродарству сматраће се прекршајем у унутрашњој пловидби и биће кажњен у складу са одредбама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама - напомиње се у саопштењу.