latinica  ћирилица
29/07/2020 |  13:38 | Аутор: СРНА

Рунић: Са отпадом из Италије стигла и корона, без одговора надлежних у ФБиХ

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла је данас Срни да се сваки дан повећава број особа заражених вирусом корона у овом мјесту и да сумња да је вирус стигао са отпадом из Италије, те позвала све надлежне инститиције да дају одговор како, зашто и какав је то отпад ускладиштен.
Начелнца општине Дрвар Душица Рунић - Фото: СРНА
Начелнца општине Дрвар Душица РунићФото: СРНА

- Отпад из Италије и даље је на територији Дрвара, кисне, испарава и смрди, а број заражених сваким даном је већи - нагласила је Рунићева.

Она је додала да се и даље чека одобрење захтјева за независно узорковање отпада и поручила да надлежни нереаговањем купују вријеме.

- Ми и даље живимо у страху какав је отпад у питању, када ће бити одвезен из Дрвара, ко је кривац за то што наш град данас називају 'град депонија' и зашто немамо никаквих одговора од надлежних институција - рекла је Рунићева.

Она је скренула пажњу да федерални медији злоупотребљавају неповољну епидемиолошку ситуацију и тако уносе додатни немир међу грађане Дрвара.

- У посљедње вријеме портали и медији из ФБиХ злоупотребљавају моју фотографију и грађане Дрвара, користећи погоршану епидемиолошку ситуацију и износећи лажи у јавност - тврди Рунићева.

Она је истакла да федерални медији чак наводе да је Србија крива за нелегални отпад у Дрвару, што је апсолутна лаж.

- Ми Дрварчани свједочимо колико нам Србија помаже и колико води рачуна о нама, па поручујем Федерацији и њиховим медијима да бар у пола воде бригу о Дрвару као што води Србија било би нам свима боље - навела је Рунићева и нагласила да федерални медији чак пишу да су Дрварчани из Србије донијели вирус корона у Дрвар и на тај начин провоцирају становништво.