latinica  ћирилица
28/07/2020 |  15:25 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Једномјесечни притвор због убиства у Модричи

Судија за претходни поступак Окружног суда у Добоју одредио је једномјесечни притвор Перици Симчевићу /29/ из Шамца због убиства Марка Радоша у Модричи и недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Окружни суд је одлуку о притвору донио по приједлогу Окружног јавног тужилаштва у Добоју достављеног у недјељу, 26. јула, имајући у виду начин извршења дјела, околности под којима је извршено, тежину посљедице, као и висину запријеће казне, која може бити затворска у трајању од 10 година или тежа, саопштено је из овог тужилаштва.

Из Тужилаштва наводе да је лице П.С. у суботу, 25. јула у 2.50 часова, у угоститељском објекту у Модричи, након вербалног сукоба са Ћ.Н, то лице пиштољем ударило у главу, те из пиштоља из непосредне близине испалило хитац у оштећеног Р.М, погодивши га у грудни кош.

Р.М. је од задобијених повреда преминуо на лицу мјеста.

Лице П.С. за пиштољ није имало оружни лист, односно дозволу за држање оружја.

Из добојске Полицијске управе раније је саопштено да је Марко Радош, власник угоститељског објекта у Модричи, смртно страдао у суботу када је у њега пуцао Перица Симчевић из Шамца, који је ухапшен.