X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
26/07/2020 |  12:00 ⇒ 12:29 | Извор: srpskainfo.com

Објављена књига хумора и сатире Бошка Гргића

Књигу хумора и сатире Бошка Гргића, "Први пар опанака" са неколико поглавља поезије, афоризама, епиграма, објавио је Завичајни музеј из Градишке.
Бошко Гргић (фото: Milan Pilipović / RAS Srbija) -
Бошко Гргић (фото: Milan Pilipović / RAS Srbija)

Гргић је ову књигу припремао неколико деценија, пажљиво бирајући најбоље радове на актуелне теме, објављене у многим угледним часописима, радију и телевизији.

- Ова књига, заиста је круна мога рада и дугогодишњег писања. Трудио сам се да све што ту смјестим буде добро и актуелно, да пошаље снажну поруку. Хумор и сатира из мојих биљежница су ангажовани јер их пишем у тренутку надахнућа неком темом, догађајем, поступком - каже Гргић за Српскаинфо, нагласивши такође да је његов хумор критика неприхватљивих поступака политичара и јавних радника.

- Хумор, та снажна друштвена жаока своју оштрицу увијек упућује, окреће, шаље ка онима који не раде добро, не промишљају како треба и нису на истој линији са народом. Хумор је здрава и добронамјерна критика која, нажалост, не може много промијенити али може указати јер читаоци то запажају, памте и препричавају стихове или афоризме. Већ тада, ефекат је постигнут а писање има смисла - нагласио је Гргић, срећан што је мниго својих радова сакупио у корицама књиге.