latinica  ћирилица
26/07/2020 |  12:00 ⇒ 12:29 | Аутор: srpskainfo.com

Објављена књига хумора и сатире Бошка Гргића

Књигу хумора и сатире Бошка Гргића, "Први пар опанака" са неколико поглавља поезије, афоризама, епиграма, објавио је Завичајни музеј из Градишке.

Гргић је ову књигу припремао неколико деценија, пажљиво бирајући најбоље радове на актуелне теме, објављене у многим угледним часописима, радију и телевизији.

- Ова књига, заиста је круна мога рада и дугогодишњег писања. Трудио сам се да све што ту смјестим буде добро и актуелно, да пошаље снажну поруку. Хумор и сатира из мојих биљежница су ангажовани јер их пишем у тренутку надахнућа неком темом, догађајем, поступком - каже Гргић за Српскаинфо, нагласивши такође да је његов хумор критика неприхватљивих поступака политичара и јавних радника.

- Хумор, та снажна друштвена жаока своју оштрицу увијек упућује, окреће, шаље ка онима који не раде добро, не промишљају како треба и нису на истој линији са народом. Хумор је здрава и добронамјерна критика која, нажалост, не може много промијенити али може указати јер читаоци то запажају, памте и препричавају стихове или афоризме. Већ тада, ефекат је постигнут а писање има смисла - нагласио је Гргић, срећан што је мниго својих радова сакупио у корицама књиге.