latinica  ћирилица
23/07/2020 |  19:50 ⇒ 20:16 | Аутор: СРНА

Почео пројекат "Омнибуси драматурга из ЕУ и БиХ"

Међународни пројекат "Омнибуси драматурга из ЕУ и БиХ" свечано је отворен вечерас у подрум сцени Бањалучког студенстског позоришта.
Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић - Фото: СРНА
Градоначелник Бањалуке Игор РадојичићФото: СРНА

Шеф пројектног тима Александар Пејаковић истакао је значај пројекта за ово позориште, захваљујући којем ће у вријеме кризе изазване вирусом корона да буде активно и публици понуди занимљиве садржаје.

- Пројекат у потпуности финансира Делегација ЕУ и БиХ и почаствовани смо што је Брисел препознао Бањалучко студенстско позориште као заједничког партнера, које ће да оствари један вид представе која настаје у року од 24 часа - рекао је Пејаковић новинарима.

Он је додао да овај пројекат у централној фази подразумијева и изложбу која ће путовати кроз градове у БиХ, почевши од Бањалуке и Сарајева, те да се очекује и долазак специјалног представника ЕУ у БиХ, који ће разговарати са студентима.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изразио је задовољство новим пројектом у Бањалучком студенстком позоришту, којим ће показати свој капацитет и у вријеме кризе.

- У ова чудна времена, када су културни догађаји сведени на минимум, сваки пројекат у области културе треба подржати. Надам се да ће ускоро доћи нека много боља времена за културу, те да ћемо да видимо много више представа и догађаја - рекао је Радојичић.

Он је изразио задовољство што људи из области културе увијек нађу нове начине изражавања, те додао да је ово прилика да публика види нешто ново.

Пројекат "Омнибуси младих драматурга из ЕУ и БиХ" трајаће до 21. септембра.