latinica  ћирилица
17/07/2020 |  12:52 ⇒ 12:54 | Аутор: СРНА

Мигранта који је опљачкао кућу у Великој Кладуши ранио рикошет

Мигранта из Сирије /29/ ранио је рикошет метка који је из пиштоља испалио мушкарац чију кућу је у мјесту Зборишта, општина Велика Кладуша, овај Сиријац опљачкао.

Портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић изјавио је Срни да је мигрант осумњичен за разбојничку крађу, за коју каже да је пријављена јуче ујутру око 6.00 часова.

Он је појаснио да мигрант упао у кућу, украо новац и накит, те да је напао власницу куће, која је лакше повријеђена, а да се у међувремену појавио и њен супруг.

Након физичког обрачуна између власника куће и мигранта, мигрант је побјегао у сусједно насеље Црваревац, али га је покрадени мушкарац стигао и у земљу испалио метак из пишоља, како би уплашио мигранта, али се он одбио и ранио га у лијеву наткољеницу.

Шиљдедић је навео да опљачкани власник куће има дозволу за ношење пиштоља, те да је у физичком обрачуну са мигрантом лакше повријеђен.

Према његовим ријечима, код мигранта су пронађени украдени накит и новац, а накнадно је установљено да је Сиријац извршилац раније пљачке која се такође догодила у насељу Збориште, јер су код њега пронађени украдени лаптоп и мобилни телефон.

Шиљдедић је рекао да се власнику покрадене куће на терет ставља изазивање опште опасности и наношења тешких тјелесних повреда.